Üzümün Çekirdeğinde İş Var!

Üzümün gerek vücut sağlığına gerekse yüz güzelliğine sağladığı faydaları az çok hepiniz duymuşsunuzdur. Fakat son günlerde popüler olan “üzüm çekirdeği yağı” hemen hemen bugüne dek bilinen en büyük mucizelerden!

Kobiler Hit: 1849 / Yorum: 0 / 16 Kasım 2016 12:02
Üzümün Çekirdeğinde İş Var!
-A +A

Üzüm kabuğu, yağ ve şeker bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Üzüm çekirdeği yağı üzümün çekirdeklerinden elde edilen tatsız ve renksiz bir yağdır.  Yağ genelde soğuk presleme yönetimiyle çekirdeklerden elde edilir. Tavsiye edilen en sağlıklı yöntemin de soğuk presleme yöntemi olduğunu belirtmeden geçmemeli.

 


Yararları
Üzüm çekirdeği yağı C vitaminden neredeyse 20 kat E vitaminindense 50 kat daha güçlü bir etkiye sahip antioksidan özelliği taşır.
Antiinflamatuar özelliği sayesinde romatizmal artrit, ağrı ve iltihaplanmalarda iyileştirme sürecini hızlandırır.
Kalp-damar sistemi sağlığını, içerdiği oligomerik proantosiyanidin özelliği sayesinde iyileştirmeye yardımcı olur.
Üzüm çekirdeği yağı akne, alerjik reaksiyonlar, dermatit gibi cilt hastalıklarını iyileştirme sürecine yardımcı olur. Aynı zamanda tüm cilt tipleri için mükemmel bir nemlendiricidir.
Cildi besler, nemlendirir ve pürüzsüz hale getirir.
Cilt sıkılaştırıcı özelliği vardır.
Saçlar için harika bir besleyici yağdır. Saç kepeği için de kullanılan nemlendirici bir saç kremi görevi görür.
Cildinizi güneşin ultraviyole ışınlarına karşı korur ve güneş yanığı riskini minimum düzeye indirir.


Üretimi ve Maliyeti
Üzüm çekirdeğinde yaklaşık %20 gibi bir oranda yağ bulunmaktadır. Bu yağ tıbbi olarak birçok önemli bileşen içermekle beraber gerek kozmetik gerekse yağ sanayii için ciddi bir değer taşır. Ülkemiz üzüm üretiminde yaklaşık 4 milyon ton ile ilk sıralarda yer alan bir ülkedir.  Buna göre, işlenen üzüm miktarını düşünürsek, çıkacak atık madde miktarı da azımsanamayacak kadar ciddi bir rakam. Araştırmalarda ortaya çıkan verilere göre %25 oranında atık çıktığı bilinmektedir. Özellikle Ege bölgesinde neredeyse 15 bin ton üzüm çekirdeği heba oluyor. Dış pazarda litresi 200 TL’ye satılan üzüm çekirdeği yağı ülkemizde hayvan yemi yahut gübre olarak kullanılıyor. Uzmanlara göre tüm dünyada önemli bir yer edinen üzüm çekirdeği yağı ülkemizde daha verimli kullanılırsa önemli bir yatırım sağlanabilir.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Günlük Gazeteler
Oku
KREDİ HESAPLAMA
FAYDALI LİNKLER