Camcı Yadikar’ın önceliği istihdamı artırmak

camci-yadikar-in-onceligi-istihdami-artirmak.jpg

BARTIN – Avrupa standartlarında üretim yapan Camcı Yadikar Cam, bu konuda oldukça iddialı. Büyüme stratejisini emin adımlarla yürüten şirket, ilk etapta istihdama odaklanacak.

Faaliyetlerine Bartın’da 1992 yılında başlayan firma, kısa bir süre içerisinde şirketleşme kararı aldı. Bu süreçte “Camcı Yadikar Cam Sanayi İmalat Ticaret Limited Şirketi” adını alan firma, üretiminde kaliteyi ön planda tutuyor. Şirketin genel müdürü Naim Kaya, çalışmalarını Bartın Atılım Küçük Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiklerini belirtti. Yalıtımlı cam, alüminyum doğrama, ısı cam, cam balkon, perakende cam toptan cam, rekoratif cam imalatı yaptıklarını söyleyen Kaya, “Her firma da olduğu gibi bizim hedefimiz de büyümek. Biz yaptığımız işlerde 10 yıl garanti veriyoruz. Avrupa standardında üretim gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 25 kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Kaya, bu rakamı artıracaklarını açıkladı. Cam sektörünün sorunlarına da değinen Kaya, kar marjlarının düşük olduğuna dikkat çekti. Merdiven altı üreticilerle rekabet etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Kaya, denetimlerin daha sıkı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Şirketleri için 2013 yılının sıkıntılı geçtiğini belirten Kaya, ekonomik sorunların bu yıl da devam edeceğini düşündüklerini söyledi. Naim Kaya, söz konusu sorunlar nedeniyle bu yıl hayata geçirmeyi planladıkları “Temper Hat” yatırımlarını ertelemek zorunda kaldıklarını açıkladı.

scroll to top