KOBİ’ler ve bankacılar OSB’de buluştu

kobi-ler-ve-bankacilar-osb-de-bulustu.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, otomotiv sektöründeki tüm firmaları Kayseri’ye yatırım yapmaya davet ettiklerini fakat otomobil sektörü ile ilgili yan sanayi ve KOBİ’lerin olmamasından kaynaklanan sorunlardan dolayı yatırım konusunda olumlu yanıt alınamadığını belirtti.

 

“KOBİ’lerimizi canlandırmayı hedefliyoruz”

 

Ahmet Hasyüncü, 2004 yılında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi parsellerinin nasıl doldurulacağı konusunda düşündüklerini belirterek “Her şeyden önce Kayseri’ye otomotiv sektörü getirerek bu alanı doldurmayı hedefledik. Aklınıza gelebilecek bütün otomobil firmaları ile iletişime geçerek, Kayseri’ye yatırım yapmaları durumunda kendilerine diledikleri kadar alanı bedelsiz olarak tahsis edebileceğimizi taahhüt ettik ama üzülerek söylemeliyim ki hiçbir şekilde olumlu yanıt alamadık. Sebebini araştırdık. Otomobil sektörü ile ilgili yan sanayinin ve KOBİ’lerinin olmadığını öğrendik. Yatırımcıların yatırımını yapabilmesi için mutlaka yan sanayi ve KOBİ’lerinin olması gerekiyor. Bu anlamda da biz KOSGEB başta olmak üzere bölgemize getirdik ki KOBİ’lerimizi daha da canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“Sanayicimizin işini kolaylaştırdık”

 

Özellikle tapu almayan sanayicinin kredi kullanımında sorun yaşadığına dikkat çeken Ahmet Hasyüncü “Türkiye’de ilk defa Kredi Garanti Fonu ile ilgili yönetmelik gereğince üretime geçmeyen sanayiciye tapu veremiyoruz. Tapu almayan sanayicimizde kredi kullanamıyor. Tahsisin üzerine şerh koymak suretiyle sanayicilerimizin bu problemini çok fazla sorun yaşamadan sadece karşılık muvafakatla bu işi çözebiliyoruz. Bu yöntemle onlarca sanayicimize de Kredi Garanti Fonu’ndan kredi alma imkanı sağlanmış olmaktadır” şeklinde konuştu.

 

“KOBİ’ler ve bankaların KFG kullanım oranı Kayseri’de düşük”

 

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, ise yaptığı açıklamada Kredi Garanti Fonu’nun değişen şartlar ve KOBİ’lerin ihtiyaçlarına göre ürün ve hizmetlerini sürekli geliştirdiğini belirtti.

 

Hikmet Kurnaz “Kayseri özeline baktığımız zaman hem KOBİ’lerin hem de bankaların Kredi Garanti Fonu’nun sunduğu imkanları yeteri kadar değerlendiremedikleri görülmektedir. Kayseri’de KOBİ’lere verilen hizmetin kefalet hacmini ve sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

scroll to top