2013 daha iyi bir yıl olacak

2013-daha-iyi-bir-yil-olacak.jpg

2012 yılında yaşanan ekonomik gelişmeleri ve 2013 yılından beklentilerini değerlendiren Hisarcıklıoğlu, bu yıl güçlü bildikleri ekonomilerin zorlandığını, güçlü görünen sistemlerin yıkıldığını söyledi.

Dün doğru bilinenlerin, bugün sorgulanır hale geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, \”Bu hızlı değişim sürecinde, kimse neyin nasıl şekilleneceğini öngöremiyor\” dedi.
İnternet ve lojistik alanlarında kaydedilen gelişmeler sonrasında hem ülkeler hem de şirketlerin birbirleriyle daha önce olmadığı ölçüde etkileşim haline geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, böyle bir ortamda, sadece kendi hamlelerine değil, kendi ve başkalarının her hamlesinin sonucunda oluşacak değişime ve ortaya çıkacak yeni duruma odaklanmaları gerektiğini dile getirdi.

\”Avrupa, ABD kadar hızlı adımlar atamadı\”

ABD’nin, 1929 büyük buhranından da aldığı derslerle krizin etkilerinden büyük ölçüde sıyrılmaya başlamasına karşın, Avrupa’nın, dağınık politik yapısı ve ülkelerin farklı öncelikleri nedeniyle aynı derecede hızlı adımlar atamadığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ancak krizle gelen iktisadi durgunluktan kurtulmaya çabaladığını belirtti.
ABD’deki faiz oranlarındaki değişimin tüm dünya piyasalarını etkilediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, \”Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) adımlarını herkes takip ediyor. Çin’deki büyüme, Rusya’daki petrol-gaz akışı, Orta Doğu’daki çalkantılar hep yeni bir gerçeklik yaratıyor\” diye konuştu.

\”Herkesten hızlı olmalıyız\”

Artık reflekslerin her zamankinden daha hızlı olmak zorunda olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
\”Bakış açısı sadece yerel ile sınırlı kalmayıp, küresel de olmak zorunda. Tek bir noktadan oyunu okumak ve kurmak mümkün değil. Sürekli hareket halinde olmak, proaktif davranmak zorundayız.
Türkiye olarak, Türk iş dünyası olarak, bizim herkesten daha hızlı olmamız, reflekslerimizi daha hızlı çalıştırmamız gerekiyor. Zira, değişimin merkez üssü Türkiye’nin tam ortasında bulunduğu coğrafya.\”
Bir taraftan Türkiye’nin batısındaki ülkelerde ekonomik krizler patlak verirken, diğer taraftan da güney ve doğusundaki ülkelerde siyasi krizler yaşandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin her iki bölgedeki gelişmelerden doğrudan etkilendiğini söyledi.
Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin, herkesin kendi sorunlarına odaklandığı bu süreci iyi değerlendirebildiği ve atması gereken adımları hızlı bir şekilde attığı takdirde \”sancılı sürecin sonunda kazanan ülke olacağını\” dile getirdi.

scroll to top