Kobil, TÜBİTAK MAM’da Ar-Ge tesisi için sıra bekliyor

kobil-tubitak-mam-da-ar-ge-tesisi-icin-sira-bekliyor.jpg

Kobil Kurucusu İsmet Koyun, Türkiye’de kurmayı plandıkları Ar-Ge tesisi hakkında, \”Dünya standartlarında olacak. En modern tesisleri kuracağız. başlangıçta 15 Türk mühendisi istihdam edeceğiz\” diye konuştu.

 

Global cirosu 100 milyon dolar

 

Türkiye pazarını da değerlendiren İsmet Koyun, \”Türkiye piyasayı hala çok küçük. Hiçbir rakip firmamızın Türkiye’de ofisi yok. Hepsi burada distribütörler üzerinden çalışıyor. Biz Kobil olarak pazarın yüzde 80’ine sahibiz. Türkiye’de internet bankacılığının aktif kullanıcı sayısı çok az. Almanya’da neredeyse 47 milyon, bu anlamda önümüzdeki 5 yıl için Türkiyede de böyle bir büyüme bekliyoruz. Kobil de buna paralel olarak büyüyecek\” şeklinde konuştu.

 

1980’li yıllarda Almanya’ya yerleştikten sonra kurduğu Kobil’i bugün global bir şirket haline getiren İsmet Koyun, \”Uzmanlık alanımız internet bankacılığında güvenlik, güvenli ödeme sistemleri, internet bankacılığı güvenliği alanında hem donanım, hem de yazılım çözümleri üretmek. Global ciromuz 100 milyon dolar. Almanya’da 3 ayrı lokasyonda Ar-Ge merkezimiz ve ayrıca Paris, Zurih, Londra, San Francisco’da da ofislerimiz var. Biz Ar-Ge şirketiyiz. Bugüne kadar Ar-Ge’ye yaklaşık 60-70 milyon euro yatırım yatırım yaptım. Ürünlerimizin Ar-Ge süreçleri Almanya’da gerçekleştiriliyor. Ciromuzun yüzde 15-10 sini Ar- Ge’ye ayırıyoruz. Ayrıca personelimizin %40’ı yalnızca Ar-Ge ile ilgileniyor\” dedi.

 

Yeni işbirliği

 

Hızla büyümekte olan akıllı cep telefonları ve tablet kullanımına ilişkin mobil güvenlik ihtiyaçlarının da giderek arttığına dikkati çeken Koyun, Kobil’in geçmişte sadece PC’lere yönelik donanım tabanlı güvenlik çözümleri geliştirirken, artıl mobil platformlara yönelik hem donanımsal hem de salt yazılım olan güvenlik çözümleri ürettiğini ve bu nedenle Kobil’in mobil dünyada daha fazla yer alacağını söyledi.

 

Koyun, \”Türkiye’de de mobil dünyada güvenlik önem kazanıyor. Gelişmiş ülkelerde bir dahaki savaşlar elektronik ortamda olacak. Artık en büyük savaşlar bilgi çalmaktan çıkıyor. Android smart phonelar dışarıya açık sistemler. 3 dakikada bütün passwordlerinizi çaldırabilirsiniz. Mobil dünyada daha fazla olacağız.

İnternet hesaplarının güvenliği konusunda da iddialıyız. Son olarak, Intertech ile yeni bir işbirliğine imza attık. Bu kapsamda bankalara yenilikçi modüler platform teknolojimiz \”Application Security Technology (AST)\” ve yeni nesil şifrematikler ile online bankacılık işlemlerinde her zamankinden daha güvenlik sağlanmış olacak\” dedi.

Koyun sözlerine şunları ekledi: \”Biz Almanya’da 11 müşteriden 10 milyon euro alıyoruz ancak Almanya’da aldığımız fiyatın ancak 10’da birini Türkiye’de alabiliyoruz. Türkiye’de henüz piyasa bizim ürünlerimizin değerini veremiyor.\”

scroll to top