Dr. Oetker’in Torbalı’da ürettiği ürün çeşidi 170’i aştı

dr-oetker-in-torbali-da-urettigi-urun-cesidi-170-i-asti.jpg

Alman gıda devi Dr. Oetker’in Torbalı’daki tesislerinde ürettiği ürün çeşidi 170’i aştı. Dr.Oetker Türkiye’nin1987 yılında İzmir’in Bayraklı ilçesinde kurulduğunu ifade edem Dr. Oetker Türkiye Genel Müdürü Cüneyt Sezener, 1999 yılında Torbalı’da bulunan yeni tesislerine taşınan firmanın, kurulduğu günden bu yana sürekli ürün çeşidini genişleterek 170’i aşan ürün çeşidine ulaştığını söyledi.

Pazara sundukları ürünlerle mutfaktaki işleri kolaylaştırdıklarını vurgulayan Sezener, bu ürünler hakkında şu bilgileri verdi: “Bunların başında her türlü tatlı, tuzlu ikramların en büyük yardımcıları şekerli vanilin ve hamur kabartma tozu geliyor. Garantili kekler yapmayı sağlayan kek karışımları, tartlar, sınırsız pandispanya un, pasta kremaları ve krem şanti çeşitleri, geleneksel Türk tatlıları serisi, soğuk kış günleri için içilebilir çikolata, salep ve 5 dakika gibi kısa bir sürede reçel yapmayı sağlayan Reçel Yap gibi ürünlerle mutfaklarda hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde tüketicilerimizi yeni ürünlerle tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.

1891 yılında Dr.August Oetker’in Bielefeld’deki eczanesinde, 500 gram unu ideal bir biçimde kabartacak olan hamur kabartma tozunun formülünü geliştirdiğini, bu buluşuyla aynı zamanda Dr.Oetker markasının temel taşını da oturtmuş olduğunu hatırlatan Cüneyt Sezener, bugün Oetker International’ın August Oetker’den sonra dördüncü nesille devam eden bir aile kuruluşu olduğunu aktardı. Tüm ülkelerdeki Dr.Oetker kuruluşlarının Bielefeld’deki merkeze bağlı olarak çalıştığı bilgisini veren Sezener, “70’i aşkın ülkede, 40 işletme ve yüzlerce ürün ile faaliyetlerine devam eden Dr.Oetker markası, dünyanın neresinde olursa olsun akla ilk gelen marka. Bu nedenden ötürü de Dr. Oetker’in sloganı: İşin özü kalitedir” dedi.

“Başarının ön koşulu, yüksek kalite”

Dr. Oetker markası için başarının ön koşulunun ürünlerinin yüksek kalite ve güvenilirlik standartlarında olması olduğunu vurgulayan Cüneyt Sezener, Dr. Oetker’in kalite politikasının direkt olarak şirketin stratejisi olduğunu kaydetti. Ürünlerin, standartlaştırılmış sistemin ve çalışan emeğinin kanıtı olduğunu bildiren Sezener, “Ürünlerin kalite üstünlüğü, Dr. Oetker kuruluşunun başarısını ve geleceğini garanti altına almak anlamına geliyor. Kalite, Dr. Oetker ailesinin ve çalışanlarının sonsuz çabası ve ortak hedefi. Bu tema ile çalışanlar kendilerini Dr. Oetker’in bir parçası olarak hissediyor. Dr. Oetker için kalite kavramı, ürünlerin kalitesi dışında daha da fazlasını ifade ediyor. Dr. Oetker’de tüketici istekleri bilinir ve en iyi şekilde de yerine getirilir. Hedeflere ulaşmak için Dr. Oetker, Kalite (ISO 9001’e göre), Çevre (ISO 14001’e göre) ve İş Güvenliği’ne (OHSAS 18001)’e dayanan konularına odaklanmış yönetim anlayışını temel alan bir entegre sistem kullanılıyor” diye konuştu.

Kalite güvence standartlarının tüm Dr. Oetker işletmelerinde uygulandığını vurgulayan Cüneyt Sezener, kalite yönetim sisteminin düzenli olarak dış denetçiler tarafından denetlendiğini ve her denetimde de ISO 9001’in yeniden onaya sunulduğunu dile getirdi.

Sezener, sözlerine şöyle devam etti: “Ürünlerin başarılı olması ve marka için verilen sözün garanti altına alınması için, tüm yeni ürün denemeleri merkezi Dr. Oetker deneme mutfağında veya her bir ülkenin deneme mutfaklarında tekrar tekrar ev ortamı koşullarında deneniyor. Yeni ürünler ile ilgili tarif çalışmaları ve tüm ürün eğitimleri, Türkiye’de Dr. Oetker’in Torbalı Pancar Organize Sanayi Bölgesi’inde bulunan üretim tesisleri içindeki deneme mutfağında gerçekleştiriliyor.”

scroll to top