Oylum, yüzde 100 yerli üretim hattı kurdu

Oylum Sınai Yatırımlar, kendi geliştirdiği makinelerden oluşan üretim hattını devreye alarak, 7 milyon dolarlık ihracat kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Yaşam Hit: 1532 / Yorum: 0 / 13 Ağustos 2013 15:31
Oylum, yüzde 100 yerli üretim hattı kurdu
-A +A

 

KAYSERİ - Bisküvi, kraker, kremalı ürünler, gofret ve çikolatalı ürün gruplarında 118 çeşit ürün imal eden ve dünyanın yaklaşık 20 ülkesine doğrudan ihracat yapan Oylum Sınai Yatırımlar, kendi geliştirdiği makinelerden oluşan üretim hattını devreye alarak, 7 milyon dolarlık ihracat kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Firma 2012 yılında, önemli bir kısmı çikolata hattı olmak üzere altyapı ve iyileştirme çalışmaları için 4 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptı. Oylum Sınai Yatırımlar Genel Koordinatörü Yener Büyüknalbant, 2013 yılında 12 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini kaydetti. Ortadoğu pazarını koruyarak, Avrupa ve Afrika pazarına açılmak istediklerini belirten Büyüknalbant, yılın ikinci yarısından itibaren ihracat yapılan ülke sayısını 30’a çıkarmak istediklerini söyledi. İhracatta en büyük payın katma değerli ürünler grubunda yer alan çikolatalı ürünlere ait olduğunun bilgisini veren Yener Büyüknalbant, Afrika pazarında ise bisküvi ile yer almak istediklerini bildirdi.
Geçen yılın eylül ayından itibaren Midi Nut ve Chocolitta isimli iki yeni ürününün imalatına da başladıklarını anlatan Büyüknalbant, şu anda 118 çeşit ürünle sektörde yer aldıklarını dile getirdi. Midi Nut ve Chocolitta adlı ürünlerle özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarında büyümek istediklerine dikkat çeken Büyüknalbant, “Böylece bisküvi ve kremalı ürünlerin yanına kahverengi gruplar diye nitelendirilen çikolata grubunu da eklemiş olduk. Patentlerini aldığımız bu ürünlerin üretimi için tam otomatik bir hat kurduk. El değmeden üretim gerçekleştiren hat için 1 milyon euro’luk bir yatırım gerçekleştirdik. Üretilen ürünlerin yüzde 40’ını iç pazarda yüzde 60’ını da ihracatta değerlendiriyoruz” dedi.  Yeni yatırımlarla birlikte toplam 10 bin metrekarelik kapalı alana ulaştıklarını aktaran Büyüknalbant, hedefleri doğrultusunda üretim hatlarının tamamını otomasyonlu sisteme dönüştürdüklerine işaret etti. Büyüknalbant, “Buna bağlı olarak kraker hattımızı da baştan sona yeniledik. Isıtma ve paketleme sistemlerini modernize ettik. 2013 yılı itibarıyla yüzde 90’lara varan kapasite kullanımı ile birlikte 2014 ve 2015 yıllarında da ciromuzu yüzde 50 oranında artırmak istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Makinesini geliştirdi
Türkiye’nin bilinen en eski bisküvi üreticilerinden olan ve 1969 yılından beri faaliyette olan bir firma olarak, yüzde 100 yerli sermayeli bisküvi üretim makinesi geliştirdiklerini belirten Büyüknalbant, bununla büyük avantaj elde ettiklerini belirtti. Ayrıca üzeri çikolata kaplı bisküvi imal edeceklerini açıklayan Büyüknalbant, ürün çeşitlerinin 50’ye yakın bölümünü bisküvi grubunun oluşturduğunu belirtti. Bisküvi üretimi için ilave bir hat kurduklarını ifade eden Büyüknalbant, “Teknik kadromuz mevcut makinelerden esinlenerek, yeni bir bisküvi üretim hattı geliştirdi. Bu durum şirketimiz için ciddi bir avantaj oluşturdu. İşin içinden geldiğimiz için sektörün sorunlarını daha yakından biliyor ve buna yönelik çözümler geliştirebiliyoruz. Test aşaması tamamlanan makineyi yaklaşık bir ay içinde seri üretimde kullanmaya başlayacağız” şeklinde konuştu. Türkiye’nin halka arz olunan ikinci bisküvi firması olduklarını hatırlatan Büyüknalbant, bu alanda en büyük gıda üreticisi konumuna gelmek istediklerini de sözlerine ekledi.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Günlük Gazeteler
Oku