Kobilere AB’den Milyonlarca Euro Kredi ve Hibe!

kobilere-ab-den-milyonlarca-euro-kredi-ve-hibe-.jpg

Avrupa Birliği, bu birliğe üye ve üye olmaya aday ülkelere yönelik büyük çaplı kredi ve geri ödemesiz nakit destekleri sunarak, ekonomi anlamında güçlenmelerini hedeflemektedir.

Avrupa Birliği’ne aday bir ülke olan ülkemiz ise bu fonlardan payını alarak, ekonomimizin gelişmesi için ülkemiz sınırlarında ki iş kurmak isteyen ya da hali hazırda işi bulunan işletme sahiplerine (Kobilere) büyük çaplı hibe ve kredi destekleri sunmaktadır.

İçerisinde bulunduğumuz hibe kredi dönemi, Avrupa Birliği’nin 2020 yılına kadar destek vermeye devam edeceği bir dönem olup, toplamda 6 Milyar Avroluk bütçe ayrılmıştır. Rakama dikkat ediniz!

Kobilere Yeni Hibe Destek Programı, COSME!

Geçmişten bu yana CIP* adıyla bilinen “Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programının” yerine bu yıl itibari ile COSME** yani “İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı” devreye girmiştir.

Kimler Yararlanabilir?

İşletme sahibi olmak isteyen girişimciler, işletmelerin kuruluş ve gelişim sürecinde güçlük çeken vatandaşlar ve küçük/orta ölçekli işletmeler AB kredi ve hibe programı olan COSME den yararlanabilir.

COSME Hibe Kredi Programı Neyi Amaçlıyor?

COSME, yani İşletmelerin ve Kobilerin Rekabet Edebilirliği Programı;

KOBİ’lerin özellikle büyüme dönemi yatırımlarında ve reklam amaçlı yatırımlarında finansmana erişimini kredi ile daha mümkün hale getirmeyi amaçlamaktadır.

KOBİ’lerin Avrupa Birliği piyasasına ve Uluslararası piyasalara girmesinin geliştirilmesi için Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) ile ticari hizmet tesisi sunulacak. Ayrıca, Avrupa Birliği ve ana ticaret ortakları arasındaki düzenleyici çevre ve iş çevresi arasındaki farkı azaltmaya yönelik olarak, uluslararası endüstriyel işbirliklerinin de desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Girişimciliğin arttırılması için özellikle de yeni ve genç girişimcilerin girişimcilik becerilerinin ve tavırlarının geliştirilmesine yönelik etkinlikler düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Rakamsal olaraksa; COSME nin 1 yılda 38 bin işletmeye destek olması, ortalama 30 bin kişiye iş ortamı oluşturması, ortalama 1000 yeni ürünün veya hizmetin oluşmasına destek olunması düşünülmektedir.

scroll to top