KOBİ’ler BPM’e yatırım yapıyor

kobi-ler-bpm-e-yatirim-yapiyor.jpg

Son 2 yılda on binlerce şirket e-dönüşümle birlikte e-fatura, e-defter ve e-arşiv ile tanıştı, işlemlerini online yapar hale geldi ve şirket bilgilerini buluta taşıdı. E-fatura zorunluluğu ile birlikte bulut bilişim teknolojilerini daha fazla deneyimleyen şirketlerin bu sayede buluta güveni arttı.

 

Bulut bilişim kullanımının pek çok imkânı beraberinde getirdiğini belirten girişimci Özgür Erol, buluttan kiralama hizmetlerinin son yıllarda artış gösterdiğini ifade etti. Erol şunları söyledi:

“Bulut bilişime yakınlaşmak, kiralama modeline yaklaşımı da geliştirdi. Kiralama modelinin günden güne arttığı bu dönemde, firmalar yazılım çözümlerine ve danışmanlık hizmetlerine daha fazla önem vermeye başladı ve pek çok yazılımı artık satın almak yerine buluttan kiralar hale geldi. Bunun en güzel örneklerinden biri de BPM uygulamaları (Business Process Management = İş Süreçleri Yönetimi) Yakın zamana kadar özellikle bankalar ve büyük ölçekli kurumlar BPM uygulamalarına yatırım yaparken şimdi çeşitli sektörlerden orta ölçekli firmalar da BPM kullanıyor. Buluttan kiralanabilen BPM uygulamaları ile kurumlar, iş süreçlerini daha etkin yönetebiliyorlar”

Türkiye’nin öncü BPM uygulamalarından Netoloji E-Flow’un da buluttan kiralanabildiğine dikkat çeken Erol, yerli yazılım olan Netoloji E-Flow’un yalnız Türkiye’de değil Almanya’dan Rusya’ya, Dubai’den Kazakistan’a kadar çeşitli ülkelerde kullanıldığını söyledi.

scroll to top