işyeriniz Devletten Demirbaşı Sizden!

Son yıllarda katlanarak artan hibe ve kredi destekleri, ufak ya da büyük ayırt etmeksizin yatırımların en büyük adımı oluyor. Özellikle bu yıl yaşanan olumsuzluklardan sonra yıllardır kazanılan ekonomik gelişim ivmesinin kaldığı yerden ve hızını kesmeden yükselmesi için girişimciye ve esnafa verilen bu destekler büyük umut oluyor.

Destekler-Teşvikler Hit: 2664 / Yorum: 0 / 16 Kasım 2016 12:10
işyeriniz Devletten Demirbaşı Sizden!
-A +A

İşyeriniz Devletten Demirbaşı Sizden!

 

Son yıllarda katlanarak artan hibeve kredi destekleri, ufak ya da büyük ayırt etmeksizin yatırımcıların en büyük yardımcısı oluyor. Özellikle de bu yıl yaşanan olumsuzluklardan sonra yıllardır kazanılan ekonomik gelişim ivmesinin kaldığı yerden ve hızını kesmeden yükselmesi için girişimciye ve esnafa verilen bu destekler büyük umut oluyor.

Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olayları yüzünden biraz gerileme yaşayan illere yönelik yeni bir destek duyuruldu. Tam 23 ilimizi kapsayan yeni program bu kez nakit yardımı değil, mekan yardımı yapıyor.

Anahtar Teslim İş Yeri

Yatırım yapmanın belki de en zor kısmıdır arsa bulmak ve buraya işe yarar bir atölye/fabrika kurmak. Sadece zor olduğu için değil, aynı zamanda en çok masrafında yapıldığı aşamadır bir iş sahasının inşa süreci.

Bu ay uygulamaya geçilmesi planlanan yeni destekle artık yatırımcının bu derdine devlet çare oluyor. Yatırımcı, işadamı, sanayici elindeki parayı arsaya veya binaya harcamayacak. Arsayı ve binayı devlet sağlayacak. Şu durumda yatırımcı sadece makine ve ekipmanlarını getirip işletecek.

Makine ve ekipman için 0 faizli kredi...

4 yılda 800.000 kişiye istihdam

Yanlış duymadınız! Her yıl 200 bin kişinin bu destekler ile kurulan işletmelerde iş sahibi olması bekleniyor. Kamunun 60 milyarın üzerinde, özel sektörün ise 130 milyarın üzerinde yatırım yapması düşünülüyor. Desteklerin gerek bölge gerekse ulusal ekonomiye katkısı çok büyük olacak.

Destekler ile artık yatırımcılar yönünü doğuya çekti. Bu yatırımlar beraberinde göçüde önleyecek, istihdam oluşturacak. 

İş planı olan yatırımcılar, vakit kaybetmeden bir bilene danışarak yatırımınız hakkında görüşerek hibe analizinizi yaptırabilirsiniz.

 


Kaynak: Kobi-Line
 
Etiketler: HibeÇiftçiİşletme,

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Günlük Gazeteler
Oku