İnternette sahte maliyecilere dikkat

Teknoloji geliştikçe sayıları artan internet dolandırıcıları mükelleflere yöneldi.

Haberler Hit: 3967 / Yorum: 0 / 24 Ekim 2014 17:22
İnternette sahte maliyecilere dikkat
-A +A

Yeniden yapılandırma, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve normal tahsilat için milyonlarca kişinin internet vergi dairesini seçmesi dolandırıcıların adresini Maliye’ye çevirmelerine neden oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ise mükelleflere sahte elektronik postalar konusunda uyarıda bulundu. İdare’den yapılan açıklamada, “Gelir İdaresi Başkanlığı adına sahte e-posta adresi (teblig@gib.gov.tr) vb. kullanılarak gönderilen, İnternet Vergi Dairesi görüntülerini taklit eden adreslere yönlendirmenin bulunduğu ve vergi iadesi konulu e-postaların başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

Vatandaşa e-posta yollamıyoruz

Açıklamada “Başkanlığımızca vergi ödeme ve iade süreçlerine ilişkin e-posta gönderimi yapılmamaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik para cezalarını kredi kartı ile www.gib.gov.tr adresimizden ödemeleri hususu önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Mükelleflerin ayrıntılı bilgi için Vergi İletişim Merkezi’ne (VİMER 444 0 189) başvuru yapması gerektiğine dikkat çekildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması henüz yürürlüğe girmeden bile sanal dolandırıcılar harekete geçmişti. Birkaç ay önce sahte e-postalar ile vatandaşı tuzağa düşürmeye çalışanlara yönelik mükellefe, yine GİB tarafından uyarı yapılmıştı.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Günlük Gazeteler
Oku